Hvor farlig er det egentlig å fly?

Mange nordmenn er redde for å fly, men hvor farlig er det egentlig å fly – og har vi grunn til å være redde? Vi har spurt noen av ekspertene om dette.

Flyskrekk

Det finnes mange typer redsler i samlebegrepet flyskrekk. Noen mennesker er redde for at flyet skal styrte, noen er redde for teknisk svikt, mens andre igjen er redde for at turbulens vil rive flyet i stykker eller de opplever klaustrofobi. Årsaken til slike typer frykt er ofte rett og slett mangel på kunnskap om hvor mye påkjenning flykroppen tåler, eller hvor rustet flypersonellet er til å takle krisesituasjoner.

Oddsen for at flyet styrter er minimal

Katastrofetanker er noe av det som alle disse gruppene mennesker som er redde for å fly opplever. Ofte tror [mennesker med flyskrekk:http://flyredd.no/ ] faktisk at de er mer utsatt for å oppleve en flystyrt enn andre mennesker. Men hvor høy sannsynlighet er det egentlig for at du vil oppleve en flystyrt?

Sjansen for at akkurat du vil befinne deg i et fly som er i ferd med å styrte er nesten lik null. Mer nøyaktig fortalt er sjansen for dette 1:11 millioner. Dette betyr i praksis at du må fly hver eneste dag i mer enn 29 000 år før du statistisk sett vil oppleve en flystyrt. På samme måte som alarmer og sikkerhetsprodukter for biler fra worksystem.no er i høysetet, gjelder dette i enda større grad for sikkerheten ombord i fly.

Sjansen for teknisk svikt

Alle delene på et fly er testet en rekke ganger for ekstreme påkjenninger, mange ganger det som ville vært tilfellet i en reell krisesituasjon. Når det gjelder det tekniske på flyet, finnes det flere backup-systemer for hvert eneste system ombord.

Vi kan med andre ord konkludere med at [flyreiser er tryggere enn noensinne tidligere:https://forskning.no/transport/flyreiser-er-tryggere-enn-noen-gang-for/502804 ], så, bare len deg godt tilbake og nyt flyreisen.

God tur!

azalea