Fire legendariske filmer for flyinteresserte

Alle liker å se på film, og om man er flyinteressert er det ekstra spennende å se på filmer hvor fly utgjør en stor del av filmen. I denne artikkelen har vi samlet noen av våre favoritter innen denne kategorien. Det finnes mange flere filmer med kule flyscener, men disse fortjener litt ekstra utmerkelse!

Airplane (Hjelp vi flyr)

Denne klassiske komedien må alle se. Handlingen utspiller seg på et fly hvor en passasjer må ta over spakene til tross for hans traumatiske minner som jageflypilot under krigen. Humor, satire og en aldeles så liten kjærlighetshistorie gjør denne filmen til vår favoritt!

Top Gun

En liste som denne er ikke komplett uten Top Gun. I dag er kanskje ikke Top Gun filmen som imponerer mest med sine virkelighetsnære flyscener, men da den kom ut var den et friskt pust. Tom Cruise spiller Goose, en skikkelig kjekkas som må balansere sin indre villbass med å være en profesjonell jagerflypilot på toppnivå i den amerikanske marinen. Den grønne flightsuiten har blitt et ikon, kombinert med pilotbriller har dette blitt et av mange populære halloween kostymer inspirert av ulike filmer.

En oppfølger er under produksjon, men den er foreløpig utsatt.

Catch Me If You Can

I denne filmen portretterer Leonardo DiCaprio Frank Abignaile Jr. som var en mestersvindler under jetflyets gullalder. Det er kanskje ikke filmen med mest flyscener, men den gir et spennende bilde av jetflyets gullalder. Pilotlivet var forbundet med glamour, mye penger og status i samfunnet. I filmen klarer hovedpersonen å lure seg unna myndighetene i lang, lang tid.

Sully

Denne filmen burde kanskje vært lengre opp på listen, men da listen ikke er rangert gjør det ikke noe! I tillegg er filmen den nyeste på listen. Denne filmen er et must for alle flyinteresserte og gir en spennende gjenfortelling av Sullys profesjonalitet og heltemot da han mistet begge motorene rett etter avgang fra La Guardia flyplass.

azalea