Er fly historie?

Det kan virke som om at alle skal skylde på flyindustrien for at vi får mer og mer global oppvarming. Og det er sant at fly slipper ut enorme mengder med eksos og drivhusgasser, som CO2.

Men det er ikke bare flyene som gjør det, og kommersiell transport er vi helt avhengige av. Det kan diskuteres om det gjøres nok for å utvikle flyindustrien til en mer miljøvennlig bransje. Mange mener at det er milevis mellom visjon og virkelighet her, men vi har tro på at selv flyindustrien har en stor fremtid.

Endre tankegang

For å omstille seg, må man tørre å endre tankegang. Det er bare å se på hva gründeren Elon Musk har fått til. Med både underjordiske baner og besetning på Mars, har han visjonene sine i orden. Det samme må flyindustrien ha, og kanskje satse på billigere materialer og fornybare energikilder.

Vanlige folk må omstille seg nesten daglig, så hvorfor skal ikke de klare det? For eksempel ved å skaffe seg et forbrukslån for å få bedre råd, eller investere i nytt utstyr til hva det måtte være. Flyindustrien kan endre tankesettet hva gjelder finansiering av nye prosjekter, samtidig som de sparer masse penger på fornybare energikilder.

Kanskje holder det med å brenne drivstoff ved avgang og landing, slik at hele overfarten gjøres om til å basere seg på de aerodynamiske kreftene som finnes, eller andre måter å overføre kraft til skyv i riktig retning. Kanskje kan flyene gå høyere opp, før de kutter utslippet og seiler rolig ned mot målet for reisen?

Fly har en framtid

Vi mennesker elsker å forflytte oss, både for å se nye steder og treffe andre mennesker. Vi har lenge visst at flytrafikken forurenser en god del. Det gjør også mange andre aktiviteter, slik som biltrafikk, klesindustri og utvinning av råstoff. Den som kommer opp med en løsning for flyindustrien vil kanskje vinne heder og ære.

azalea