Flyene vi drømmer om å reise med

Det er ikke så mange tiårene siden at det å fly var noe eksotisk. Det var noe som var forbeholdt fiffen, de som kunne betale og var eventyrlystne nok til å stole på at de gigantiske maskinene kunne ta seg trygt frem hundrevis av mil over himmelen. I dag er det ganske annerledes. Å fly har blitt så vanlig at folk til og med pendler daglig mellom storbyene. Men fortsatt er det områder av flyindustrien som vi “vanlige dødelige” utestenges fra – og vi har ikke blitt mindre nysgjerrige. Fra de mest luksuriøse flyselskapenes gigantfly til milliardærenes private jetfly er det en verden av klasse og komfort som de færreste av oss ser på annet enn Instagram og YouTube.

Ufattelig luksus på verdens lengste turer

Flyselskapene konkurrerer hardere enn noen gang tidligere om å kalle seg det mest luksuriøse, og i spissen finner man Cathay Pacific Airways, Emirates Airways, British Airways og Air France. Billettene kan koste opp til flere hundre tusen kroner, men strekker seg langt for at du skal komme frem uthvilt og i stil. British Airways gir deg stol som kan legges helt ned til sengeliggende, og du får god plass til både laptop og champagneglass. All Nippon Airways har egne kokker ombord som forbereder fersk mat til sine førsteklassepassasjerer. Emirates Airways tar det enda et steg lenger og tilbyr din egen kabin som kan lukkes, med seng, speil, TV, sminkesett, minibar. Når du nærmer deg målet kan du gå opp en etasje – og ta en dusj! Mens man leser avisoverskrifter som “ung gutt fratatt billetten fordi flyet var overbooket“, så er det liten tvil om at når du først har plantet deg ned i godstolen på første klasse med Emirates – da blir du der.

Milliardene som reiser alene

Om ikke første klasse med Emirates er luksuriøst nok, og du har noen hundre millioner du vil bli kvitt, så er privatfly løsningen. Du kan selvfølgelig kjøpe et fly brukt for å spare noen kroner, men for den ypperste luksusen kjøper du nytt – og får det hele innredet akkurat som du føler for. Foruten møbler og komfort, kan alt fra gulv, vegger, gardiner og detaljer helt ned til lysbrytere spesialtilpasses. Visste du at det finnes egne agenter som kan hjelpe deg med alle detaljene når du bestiller flyet ditt? Så hva venter du på? Ikke la oljesjeikene eie lufta alene – kjøp deg et stykke luksus og bekymre deg aldri mer for størrelsen på carryon-kofferten. For de av leserne som ikke har råd – og vi vet det er noen av dere også – emuler førsteklassefølelsen: kjøp en ny og behagelig sovesofa, legg ryggen bakover, skjenk deg et glass musserende og skru på Microsoft Flight Simulator. Det vil føles som hver ny arbeidsdag er en spennende og luksuriøs forretningsreise!

azalea