Å fly i all slags vær

Dagens piloter har et enormt sikkerhetsansvar hver eneste dag, og de tar ansvaret sitt svært seriøst. Ikke hvem som helst kan bli pilot, du må gjennom grundig trening i alle slags forhold og mangfoldige timer må tilbringes i luften før du får fly passasjerfly. Innimellom møter du som pilot på kraftig uvær når du flyr, som fører til at iblant må man lande et annet sted enn planlagt. Da er det godt med en godt trent pilot som kan ta raske avgjørelser for passasjerenes sikkerhet. Dette er de godt forberedt på, så du kan alltid stole på at piloten vil gjøre sitt ytterste for å gi deg en komfortabel og problemfri reise uansett vær.

Den sikreste formen for transport

Det er utrolig usannsynlig at en havner i en flyulykke, faktisk så er oddsen for å dø i flyulykke 1:11 millioner. Allikevel er er flyskrekk blant de vanligste fobiene hos oss mennesker. Noen mener det er fordi det er unaturlig for oss å fly. Daglig flyr hundrevis av fly gjennom store uværsbyger, lyn og torden, og det går stort sett alltid smertefritt, for pilotene vet hva de driver med. Mange har nok selv opplevd å gå ombord i flyet mens himmelen har åpnet seg. Innimellom må man gå ombord fra bakken utendørs. Gå aldri ut i regnet uten gummistøvler, så slipper du være bløt på hele flyturen i uegnet skotøy. Da har du en ting mindre å tenke på når himmelen braker løs utenfor.

Flycrewet ser deg

Det er ikke bare piloten som har mye ansvar. Flyvertinnene og vertene er trent for enhver situasjon ombord i flyet. De ser deg, og er der for å hjelpe deg, også hvis du skulle være nervøs. ikke vær redd for å informere cabincrewet om din nervøsitet før avgang. Ved å informere flycrewet om at du er nervøs for å fly, er de forbe og vet hvordan de kan hjelpe deg, og hva de kan gjøre. Husk at dem flyr daglig, det er jobben deres. Ingen vet mer om flyets sikkerhet enn dem. Og ingen vet bedre enn hva som skal gjøres hvis det mot formodning skulle oppstå en situasjon på ferden.

azalea