Husk innboforskiring før flyturen

Ut på tur? Det er viktig å være forberedt

Nå som den store pandemien som har preget verden er i ferd med å dabbe av, vil nok de aller fleste av oss ha et ønske om å sette oss på et fly og reise ut i verden. Alt for lenge har vi drømt oss bort til reisene med de gode opplevelsene, shopping, sol og sjø, og ikke minst deilig mat og drikke. Samtidig er det viktig å huske på at alt skal være i orden hjemme når man drar ut på tur. Selv om man gjør det man kan av foranstaltninger, kan det likeve lskje ting mens man er borte. Da kan dyrebare eiendeler hjemme i boligen din stå i fare for å bli ødelagt, enten det er av brann, vannlekkasjer, eller flom og ekstremvær. For å dekke slike mulige tap er det viktig å sikre seg med en god innboforsikring, for å være på den sikre siden. Dermed vil du ha en trygghet for at du vil kunne erstatte det du har når du kommer tilbake igjen.

Hva er innboforsikring?

Kort fortalt er innboforsikring en forsikring du tegner for å få dekt eventuelle skader eller tap av det du eier som befinner seg i boligen din. En slik forsikring gjelder ikke bare når du er på reise, men også når du selv befinner deg i hjemmet. Faren for at noe uforutsett øker selvfølgelig litt når du ikke selv er tilstede for å passe på. Innboforsikring kan man ha uansett hvilken bolig man har. Det er jo ikke sånn at bare store hus har dyrebare eiendeler. Selv studenter som bor på hybel kan ha behov for innboforsikring for å dekke skader på møbler, mobiltelefoner, nettbrett og alt av elektronisk utstyr, klær, og så videre. At du leier hybelen, leiligheten, eller huset har heller ikke noe å si, du kan tegne denne typen forsikring enten du eier eller leier boligen du bor i.

Hvis du eier, er det imidlertid viktig å tenke over at innboforsikring bare dekker løsøre, det vil si inventar og gjenstander. Skader på boligen selv må dekkes av andre typer forsikring. Dette gjelder også om du bor i et borettslag eller sameie. Noen ganger vil en boligforsikring også inkludere forsikring av innbo, men ikke alltid, så det er viktig at du sjekker dette hvis det er din situasjon.

Ungdom og innboforsikring

Ungdom er ofte sent ute med å ordne seg innboforsikring. Dette kan fort bli dyrt for dem, eller i realiteten ofte for foreldrene. Derfor bør foreldre også kjenne sin besøkelsestid og forklare hvorfor innboforsikring er viktig når man skal bo for seg selv. Noen tar for gitt at for eksempel studenter alltid er dekket av foreldrenes innboforsikring selv når de flytter på hybel, men dette er på langt nær noe selvfølge. Det er viktig å sjekke dette og eventuelt finne en god og rimelig løsning for ungdommen.

azalea