Vil du begynne å fly?

Luftfart er noe som fascinerer de aller fleste av oss. Fra vi var barn har vi jo bare tittet opp i skyene og undret. Undret hvordan det er mulig å komme seg helt opp dit, og i tillegg være trygg samtidig. Det er rett og slett ganske utrolig hvordan det er mulig, spesielt om man vet hvordan man har gjort det mulig. Det er jo bare et århundre siden vi begynte å fly, og utviklingen siden da har gått fort og vi gjør ting med fly i dag som man aldri kunne innbilt seg tidligere.

Det er jo bare å ta seg en tur til Rygge Airshow og se hva som finnes der. Det er jo imponerende i seg selv bare det når man ser hva man kan finne der. Da kan man jo tenke seg hva flyshow rundt om i verden driver med og hvor imponerende det er, spesielt i USA, hvor alt er mye større og mer spektakulært. Ikke at det er nødvendigvis bedre altså, fordi det som drives på med på Rygge er veldig bra. Dette er folk som har brukt mye tid og penger på å bli så dyktige på dette som de er. Penger her er en viktig faktor, for det er ikke akkurat sånn at det er alle som har råd til å drive med luftakrobatikk liksom. Så er det samtidig vanskelig å balansere en lidenskap opp mot det man har råd til. Det er jo klart, det finnes sider som centum.no som kan hjelpe deg, som kan gi deg de sårt tiltrengte summene du behøver for å bli med på dette. Det er liksom ikke slik at folk har fly som er helt utrolig dyre, men det trengs jo naturligvis en viss investering i det, først og fremst for å gjøre det trygt, som er veldig viktig.

Det er mange ting å tenke på, spesielt det at man liksom må kunne noe om flymekanikk og hvordan alt dette bør gjøres. Man kan ikke bare starte på noe slikt uten å ha en viss oppfattelse om hvordan det gjøres. Det å bygge et fly er ikke ikke akkurat det letteste, og mange av de som driver med dette har et helt team bak seg, noe som igjen gjør det dyrere. Det kanskje aller viktigste er dog å få pilotlappen. Gjør du det så har du kommet en lang vei allerede, og det er ikke slik at du må ta lappen for å kunne fly en Boeing 747 akkurat! Har du planer om å involvere deg i dette så er det noe som krever høy ekspertise og nøye planlegging. Klarer du å kombinere ekspertise, erfaring, kunnskap og det finansielle så kommer du nok til å befinne deg på et fly ganske snart!

azalea